Despre proiect

Portalul realizat de Curtea de Apel Suceava este dezvoltat pe baza aplicației create de Curtea de Apel Galați și este un punct unic electronic de solicitare a serviciilor pentru instanțele din circumscripția Curții de Apel Suceava. Așadar, nu veți mai avea nevoie să vă deplasați la sediul instanței pentru depunerea cererii ori la ghișeul poștal sau sediul primăriei pentru achitarea taxei judiciare de timbru.

Am încheiat un Acord de interconectare între portalul Curții de Apel Suceava și Sistemul Național Electronic de Plată online cu cardul a taxelor și impozitelor (SNEP), care operează situl web ghiseul.ro.

În cadrul acestui proiect, a fost dezvoltată o interfață programatică (API) pentru integrarea plății online a taxelor judiciare de timbru cu portalul nostru.

Pentru vă oferi o experiență fără obstacole, dar și pentru a evita folosirea aceleiași dovezi de achitare a taxei de timbru pentru mai multe solicitări, plata este integrată complet în pașii de solicitare online a serviciului – prin redirecționare între portalul Curții de Apel Suceava, ghiseul.ro și înapoi – similar cu mecanismul de plată online din cadrul comerțului electronic privat.

Interfața programatică (API) poate fi extinsă foarte ușor pentru plata integrată online a oricărui tip de taxă către orice autoritate și instituție publică din România.

 • Punct unic electronic de acces la servicii pentru toate cele 13 instanțe active din circumscripția Curții de Apel Suceava.
 • Lucrați în confort. Nu vă mai deplasați la sediul instanței pentru depunerea acțiunilor, căilor de atac, cererilor și documentelor.
 • Lucrați în siguranță maximă, cu trasabilitate completă. Primiți pe e-mail dovada expedierii mesajului către instanță și dovada recepționării mesajului de către instanță.
 • Folosiți cel mai rapid mod de interacțiune cu instanțele. Instanța va recepționa mesajul e-mail în momentul în care grefierul registrator sau arhivar accesează căsuța e-mail a instanței (o dată la câteva minute). Utilizarea portalului este cel mai rapid mod de trimitere către instanțe, mai rapid sau, în cel mai rău caz, similar ca viteză cu e-mail-ul.
 • Plătiți taxele judiciare de timbru simplu și ușor, fără comisioane și fără alte discuții cu instanța. Alegeți instanța, introduceți numele părții și numărul dosarului, plătiți taxa de timbru fără niciun comision folosind serviciile ghiseul.ro care sunt integrate în portalul nostru, iar dovada de achitare a taxei de timbru va fi trimisă automat instanței pentru a fi depusă la dosarul respectiv. O copie a dovezii va fi expediată și dumneavoastră. Dacă înregistrați un dosar nou, puteți alege să plătiți în acel moment și taxa de timbru aferentă sau puteți lăsa plata taxei pe mai târziu.
 • Evitați drumurile. Nu vă mai deplasați la oficiul poștal sau la sediul primăriei pentru achitarea taxei judiciare de timbru. Nu trebuie să mai lucrați cu dovezi scanate de plată a taxelor de timbru sau cu fișiere PDF cu ordine de plată electronice. Procesul de plată este complet integrat în fluxul de lucru, exact ca în cadrul comerțului electronic privat. În plus, este înlăturată posibilitatea de folosire a aceleiași dovezi de achitare a taxei de timbru pentru mai multe solicitări.
 • Trimiteți link-ul clientului pentru ca acesta să își plătească singur taxa de timbru. Cereți-i apoi dovada primită prin e-mail pentru a vă asigura că totul este în regulă.
 • Obțineți cu rapiditate maximă certificate de grefă și copii legalizate ale hotărârilor. Formulați solicitarea către instanță, introduceți numărul de exemplare dorite, modalitatea de comunicare (e-mail, poștă sau ridicare de la sediul instanței), plătiți taxa de timbru aferentă (dacă nu sunteți scutit) și învingeți birocrația fără să vă deplasați la instanță.
 • Veți avea în curând posibilitatea să vă creați cont propriu, pentru a avea acces la toate solicitările formulate în trecut și a reutiliza ușor datele și fișierele deja introduse, evitând astfel să le introduceți din nou. Crearea și accesarea contului se va face în modul cel mai ușor posibil (prin logare cu Apple ID, Google ID sau Facebook ID), fără să memorați parole noi.
 • Portalul dispune de interfață în limba engleză, pentru clienții care nu cunosc limba română.
 • Portalul vă oferă acces la dosarul electronic, listele on-line cu desfășurarea în timp real a ședințelor de judecată, colecția de documente ale site-ului vechi, aplicația de programări cu prezență fizică la compartimentele care lucrează cu publicul din cadrul instanțelor.
 • Folosiți pagina Contactează instanța pentru a rezolva rapid problemele apărute, precum lipsa documentelor din dosarul electronic ori erori de comunicare electronică.
 • Deschidem drumurile pentru digitalizarea rapidă și plata online integrată a serviciilor oferite de toate autoritățile și instituțiile publice din România.

Noul site al Curții de Apel Suceava a fost dezvoltat în colaborare cu Curtea de Apel Galați, care ne-a oferit suport deplin pe durata implementări acestuia, prin amabilitatea președintelui instanței, domnul Răzvan Mihăilă.

Interfața programatică (API) de conectare la SNEP – ghiseul.ro este securizată, ușor de folosit, bazată pe standardele din domeniu (request-uri HTTP de tip GET și POST) și este foarte ușor de adaptat pentru orice taxă, impozit sau plată necesară în relația cu orice autoritate și instituție publică din România.

Schema generală cu modalitatea de interconectare a celor două sisteme electronice (portalul nostru și SNEP – ghiseul.ro) este următoarea:

Schemă de interconectare cagl.ro - SNEP (ghiseul.ro)